A számos magyar teljesítmények és kitüntetések mellett, a PJSA által kidolgozott Sakkpalota Pedagógiai Program elnyerte az első jelentős nemzetközi díjat, a 2015-ös Frankfurt-i Könyvvásáron.

Minden évben kiállításra kerül a Legjobb Európai Tananyagok Díja (BELMA) melyeket az Európában előállított. magas színvonalú oktatási anyagokból választanak ki. Egy nemzetközi szakmai zsűri értékelte a legjobb európai termékeket és a zsűri különdíját Polgár Judit vehette át a Frankfurti Könyvvásáron, az Oktatási Fórum díjkiosztón. Az esemény házigazdája a BELMA zsűri elnöke Jean-Claude Lasnier és Helga Holtkamp, Európai Oktatási Kiadók Csoport igazgatója volt. Dr. Christoph Bläsi professzor köszöntötte a közönséget a zsűri nevében.

A tekintélyes zsűri értékelésből: "Kiváló a belső koherenciája az anyagnak: a leckék és a tananyagok egymásra épülnek, az óraterveket gondosan tervezték, a korábban megszerzett tudás aktiválásával, a tanári kézikönyv, a tankönyv és a munkafüzet nagyon jól kiegészítik egymást. Az anyagban használt sok kereszttantárgyi referencia fontos készségeket fejleszt más tantárgyakban is, mint pl. a matematika, az írás és további területeken is. A történetmesélés aspektusa, a Sakkpalotában zajló életről és lakóiról elbűvöli és motiválja a tanulókat, játékossággal fejleszti a fantáziájukat és a kreativitást."