A Polgár Judit Sakk Alapítvány kiindulva abból a meggyőződéséből, hogy a sakk a stratégiai és kreatív gondolkodás záloga, amely különösen a gyermekek megértést és problémamegoldást biztosító gondolkodásának fejlődésére hat ösztönzőleg, megalkotta új óvodai programcsomagját, a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot.

A Program az életkori sajátosságok figyelembe vételével, komplex megoldást nyújt az óvodás korú gyermekek fejlesztéséhez, és egyúttal nagy segítséget ad az iskolakezdésre történő felkészüléshez. A program segítségével már 5 éves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira. A gyerekek játszva sajátítják el a szabályokat. Észrevétlenül fejlődik a problémamegoldó készségük, a kreativitásuk, a logikus gondolkodásuk. Kevés olyan játék van, mely a digitális eszközökkel is felveszi a versenyt, a sakk ilyen. A program három kötetes kiadványa magyar nyelven már kapható kereskedelmi forgalomban.
A Sakkjátszótér a jövő győzteseinek stratégiai játéka! Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik tudatosan figyelemmel kísérik gyermekük fejlődését!

További információért látogasson el a www.sakkjatszoter.hu weboldalunkra.