Az üzletemberek részére a Biz Chess címmel a Polgár Judit Sakk Alapítvány rendezett egy sakkversenyt, melyre mindig a Világsakkfesztivált megelőző napon kerül sor.

Első ízben 2016-ban szerveztük meg, azzal az elgondolással, hogy mind üzletembereket mind pedig művészeket meghívjunk, olyan embereket, akik szenvedélyes sakkjátékosok.

Ezzel az eseménnyel lehetőséget szeretnénk adni a játékosoknak az önfeledt szórakozásra, valamint elősegíteni a nemzetközi kapcsolatteremtést annak a jegyében, hogy a sakk a közös nyelv. Ugyanakkor itt van lehetőség a Polgár lányokkal való beszélgetésekre is.

2016-ban 10 fővel, 5 országból voltak játékosok. A nyertes Nagy Elek lett, aki gyerekkorától versenyszerűen sakkozott, és még üzletemberként is sakkszerető maradt. Továbbá, ezzel a verseny győzelmével ünnepelte a születésnapját. Minden üzletember, aki részt vesz a versenyen, egyben támogatja is az alapítvány munkáját adományával, a művészek pedig zenés produkcióikkal gazdagítják az eseményt. Bogányi Gergely 2016-ban saját maga által tervezett zongorán játszva varázsolta el a résztvevőket a lenyűgöző Aria Hotelben.

2017-ben Jason Kouchak és JUGA szerepelt a játszmák közötti időben, különleges hangulatot teremtve. A másodjára megrendezésre kerülő esemény, 2017-ben 7 országból fogadott játékosokat: Magyarországról, Indiából, Hollandiából, Angliából, Franciaországból, Chiléből és Amerikából is. A nyertes Mesterházy Ernő, magyar üzletember lett. Annak köszönhetően vált győztessé, hogy a versenyen kitartó koncentrációval küzdött.