Idén a 3. Biz Chess sakkverseny egy igazán különleges helyszínen került megrendezésre.

A Bazilika szomszédságában található, 2017-ben az év szállodájává választott Ária Hotel tetőterasza kivételes és exklúzív helyszínt biztosított a nem minennapi sakkverseny számára. A kellemes környezet sok izgalmas játszmának volt szemtanúja. Üzletemberek és művészek sakk iránti szenvedélye és tudása méretetett meg ezen a napon, a játékosok a feledhetetlen játszmák szünetében is sakkszeretetüknek hódolhattak, amikor kötetlen és baráti társaságban beszélték meg a játszmák részleteit.

Az izgalmakból a nemzetközi vendégek is kivették a részüket: szoros volt a küzdelem a chilei Daniel Yarur és az indiai Ashwin Subramanian között, de végül Daniel Yarur győzelmével zárult, aki egy muránói üvegből készült arany huszárt nyert. A második helyezett egy egyedi Polgár Judit sakkészletet kapott, míg a harmadik egy Polgár Judit digitális órát és Polgar Judit sakk szakkönyv sorozatát vihette haza.

Az önfeledt és embertpróbáló játéköröm mellett a verseny résztvevői jelenlétükkel a Polgár Judit Sakk Alapítvány jövőbeni munkájához is jelentős mértékben hozzájárultak.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a játékosoknak és köszönetet mondani a résztvevőknek. A sikerre való tekintettel már a jövő évre is kitűztük az esemény időpontját: az 5. Világsakkfesztivált megelőző nap, 2019. Oktober 11-én újra találkozunk!