A Polgár Judit Sakk Alapitvány ismét átadta a Goodwill Ambassador of Chess díjakat a sport, oktatás, tudomány és művészet témájában Simen Agdestein norvég (Goodwill Ambassador of Chess as a Sport), Oscar Panno argentin (Goodwill Ambassador of Chess in Education), Jan Timmann holland (Goodwill Ambassador of Art in Chess) és John Nunn brit (Goodwill Ambassador of Science in Chess) sakknagymesternek

Egy verseny, ahol minden játékosra jut egy mező…

Október 10-én hatodik alkalommal rendeztük meg a Világsakkfesztivált, a pandémia miatt idén egy különleges online platformon, több mint 40 programmal.

A koronavírus nemhogy megakasztotta volna az alapítvány munkáját, hanem inkább újabb lendületet adott az oktatásban folytatott fejlesztéseinkhez.

A budapesti Testnevelési Egyetem (TE) Szenátusa az Egyetemi Doktori Tanács véleménye alapján „Doctor Honoris Causa” kitüntető címet adományozott a sakktörténet legjobb női sakkozójának, a Caissa-díjas Polgár Juditnak.

Lehetőségünk nyílt, hogy Sakkpalota és Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő programjainkat bemutassuk a Hétvégi Magyar Iskolák Találkozóján Budapesten 2020. február 21-én.