Idén 5. alkalommal rendezte meg a Polgár Judit Sakk Alapítvány a hagyományos BIZ Chess Tournament versenyét , melynek célja, hogy összehozzon üzletembereket és művészeket a világ különböző pontjairól, akik sakkszeretetükön keresztül ismerkednek meg és versenyeznek egy kellemesen eltöltött nap keretein belül.

A georgiai iskolapadoktól egészen a New York-i Times Square óriási kivetítőjéig eljutott a 2022-es Világsakkfesztivál híre.

Október 8-án a sakk ünnepe töltötte be a Nemzeti Galériát Polgár Judit nyolcadik Világsakkfesztiválján, ahová tizenöt országból érkeztek előadók. A fesztiválra több mint háromezren látogattak el és tízezrek követték online az eseményeket. A sakk ünnepe a tengerentúlig is eljutott: egész New York követhette a Times Square hatalmas kivetítőjén minden idők legjobb női játékosának nyertes lépéseit egy ikonikus játszmából a jelenlegi világbajnok ellen.

A népszerű online szakmai órák után, nagy örömünkre, személyesen is találkozhattunk a pedagógusokkal a 8. Polgár Judit Világsakkfesztivál keretein belül megrendezett Sakkpalota Referenciaiskolák Találkozóján.

A Polgár Judit Sakk Alapítvány számára fontos a jó példák bemutatása, ennek megfelelően a 2021-es Polgár Judit Világsakkfesztivál keretében – immár negyedszer – sakk nagyköveti címet adományoz négy kategóriában. A jelöltek, legyen szó személyről vagy szervezetről, a játék hiteles és elhivatott népszerűsítői és szószólói, tevékenységük pedig a sakk tudományterületeket integráló sokszínűségének a bizonyítéka.

Nagy érdeklődés övezte az október 9-ei Világsakkfesztivált, melyet idén először hibrid formában valósítottunk meg.

A 7. Polgár Judit Világsakkfesztiválon terveink szerint személyesen is találkozhatunk Budapesten – valamint az online térben.