A népszerű online szakmai órák után, nagy örömünkre, személyesen is találkozhattunk a pedagógusokkal a 8. Polgár Judit Világsakkfesztivál keretein belül megrendezett Sakkpalota Referenciaiskolák Találkozóján.

A program részeként átadtuk a „Referenciatankerület” elismerést, melyet három tankerület, a Nagykanizsai Tankerületi Központ, a Szegedi Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatói Polgár Judittól, minden idők legjobb női sakkozójától, a Polgár Judit Módszer megalkotójától vehettek át.

„Kiemelt Referenciaiskola” elismerést kapott a Székesfehérvári István Király Általános Iskola, és „Referenciaiskola” címet vehetett át a Kiskanizsai Általános Iskolaintézményvezetője.

A találkozó szakmai programjaként Udvarhelyi Attila, a Polgár Judit Sakk Alapítvány elnöke a referenciaiskolák helyzetéről beszélt, míg Misetáné Dr. Burján Anita kutatótanár, a Polgár Judit Módszer oktatójának előadásának köszönhetően a pedagógusok képet kaptak arról, hogy a Sakkpalota program hogyan hat a gyermekek gondolkodására a matematika területén.

A találkozót megtisztelte jelenlétével Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.