2022-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Polgár Judit Sakk Alapítvány. Büszkék vagyunk az elmúlt évtizedben végzett tevékenységeinkre és eredményeinkre.

A Polgár Judit Módszer kidolgozása óta 4500 tanárt képeztünk ki Magyarországon és a határon túli magyar nyelvű régiókban, hogy innovatív tanítási programjainkkal és oktatási eszközeinkkel fejleszthessék a gyerekek képességeit. Mára a módszer előnyeit élvező gyerekek száma elérte az évi 60 ezret.

A Világsakkfesztivál, ahol a "Sakk összeköt minket" kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül, színes programokkal, elismert szaktekintélyekkel és művészekkel évente 3000+ offline látogatót és 200 000+ online nézőt vonz. Az először 2021-ben megrendezett Nemzetközi Oktatási Konferencia magas színvonalú, önálló szakmai eseményként kezdi egyre inkább kinőni magát, ahová szívesen jönnek az előadók a világ minden tájáról, hogy megismerhessék egymás módszereit arról, hogyan van jelen a sakk az iskolai oktatásban.

Az Alapítvány saját, két éves mentorprogramot indított a fiatal sakktehetségek részére Polgár Judit vezetésével, rendszeres edzésekkel, mesterkurzusokkal, személyiségfejlesztő workshopokkal támogatva fejlődésüket.