A Polgár Judit Sakk Alapítvány kidolgozta a Sakkpalota tankönyvsorozatot és tanári kézikönyvet az általános iskolák második évfolyama számára.

2014. augusztus

A Tankönyvcsomag a szeptemberben induló iskolaévtől elérhető az iskolák és diákok számára. A Sakkpalota program 2013 szeptemberében, a Nemzeti Alaptantervben választható tantárgyként került bevezetésre.

2014. június

A Magyar Sakkszövetséggel együttműködésben átfogó sakk népszerűsítési kampányban vett részt az év első felében. A Magyar Sakkszövetség által kinevezett regionális képviselők, akik részt vettek a Polgár Judit Sakk Alapítvány által szervezett műhelybeszélgetésen, több mint ezer magyarországi iskolát látogattak meg. A látogatások során a sakknak az oktatásban betöltött szerepére vonatkozó kérdőíveket töltöttek ki. A kérdőívek feldolgozásának eredménye azt mutatja, hogy jelentős érdeklődés mutatkozik mind a sakkal való oktatás, mind pedig a szakköri sakkoktatás iránt. A sakk népszerűsítő kampányt követően jelentős mértékben növekedett a Sakkpalota pedagógusképzésre jelentkezők száma.